Knjižnica

Dana 8. 12. 2022. godine knjižnica neće raditi.

Radno vrijeme 12. 10. 2022.

Radno vrijeme knjižnice 12.10.2022. g. će biti od 8.00 do 16 00 sati.

Online izdanja- besplatno

Poštovani korisnici i studenti,

na linku http://www.ekolosko-drustvo.hr/izdavastvo.html možete pogledati, pročitati ili preuzeti izdanja nastala u izdavaštvu Hrvatskog ekološkog društva.

Objavljeni priručnici posebno mogu biti zanimljivi studentima studija Lovstva i zaštite prirode.

nema novosti u popisu.

E-KNJIGA

Poštovani korisnici,

na sljedećem linku https://press.um.si/index.php/ump možete pročitati priručnik "Korisno bilje od Krasa do Kvarnera" autorice Ivane Vitasović Kosić s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,  napisanog u suradnji s kolegama iz Slovenije Brankom Bakanom, Gregorom Fištravcem i Mitjom Kaligaričem. 

Priručnik za prepoznavanje samoniklih biljaka od Krasa do Kvarnera s naglaskom na njihovu korisnost nastao je u okviru projekta Interreg SLO-HR / 444 Kaštelir / Prapovijesne utvrde i etnobotanika za održivi turizam i ruralni razvoj - od Krasa (preko Brkina, Ćičarije i Istre ) do Kvarnera.

Pristup bazi s nacionalnom licencom BioOne Complete

Baza  BioOne Complete cijeloj hrvatskoj akademskoj zajednici nudi pristup tekstovima iz područja ekologije, biologije i znanosti o okolišu. Ova zbirka časopisa pokriva teme kao što su biološka raznolikost, klimatske promjene, upravljanje prirodnim resursima. 

Više informacija možete pročitati na http://baze.nsk.hr/baza/bio-one/

 DIGITALNI AKADEMSKI REPOZITORIJ VELEUČILIŠTA U KARLOVCU

U kolovozu 2015. godine uspostavljen je DABAR-digitalni akademski repozitorij za pohranu završnih radova svih ustanova u visokom obrazovanju. Nastao je u suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i računskog centra Srce uz financijsku  podršku Ministarstva obrazovanja. Prema izmjenama  Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju  Veleučilišta i visoke škole dužne su završne radove studija kopirati u javnu internetsku bazu završnih radova NSK.

U sklopu sustava Digitalnih akademskih arhiva i repozitorija (DABAR) kreiran je i  institucijski repozitorij Veleučilišta u Karlovcu s ciljem pohranjivanja završnih radova studenata.

Repozitoriju se može pristupiti na linku https: //repozitorij.vuka.hr .

E-knjiga PDF

Svim zainteresiranim čitateljima, a osobito profesorima i  studentima sa studija Lovstva  predlažemo da pročitaju priručnik Ronalda Pichlera Priručnik za lovačke udruge i lovačka društva - statut, poslovnici i pravilnici.

Priručnik je objavljen na mrežnoj stranici www.lovacki-savez-sisak.hr i može se besplatno preuzeti.