Eduroam

Eduroam usluga Veleučilišta u Karlovcu

Veleučilište u Karlovcu pružatelj je usluge Eduroam. Putem ove usluge korisnici sustava AAI@Edu.hr mogu se spojiti na bežične pristupne točke postavljene u zgradi na lokaciji Trg J.J.Strossmayera 9, Karlovac. Za sada je postavljen manji broj pristupnih točaka, zbog čega je limitran broj korisnika koji se mogu spojiti u isto vrijeme, a u planu je povećanje pristupnih kapaciteta.

Za spajanje na ovu uslugu potreban je uređaj sa Wi-Fi funkcionalnošću (mobilni telefon, prijenosno računalo, tablet i sl.), te aktivan AAI@Edu.hr račun. Prilikom spajanja na jednu od pristupnih točaka potrebno je obaviti autentikaciju korisnika, a za olakšano konfiguriranje uređaja postoje unaprijed pripremljene postavke koje je potrebno aktivirati na samom uređaju. Upute kako konfigurirati koji uređaj možete pronaći ovdje.

Naziv pristupne točke je eduroam i dostupna je u većem dijelu zgrade na navedenoj lokaciji.

Nakon preuzimanja i instalacije postavki, uređaj će spremiti vaše korisničke podatke, a obzirom da se radi o zaštićenim informacijama, operativni sustav pojedinih uređaja može zatražiti dodatnu zaštitu uređaja (postavljanje PIN-a ili zaporke na pametni telefon i sl.).

U slučaju bilo kakvih tehničkih problema, obratite se Informatičkoj službi.