Novost

MIRET d.o.o.

01.12.2022 17:13 Novosti

GOSTUJUĆE PREDAVANJE U SC-U


Jučer je u atriju Studentskog centra održano 3. po redu predavanje u sklopu projekta Startup studenti. Gost predavač bio je Domagoj Boljar jedan od suosnivača i suvlasnika tvrtke Miret.

Domagoj nam je u kratkim crtama prepričao put tvrtke koja je u svom dosadašnjem poslovanju koristila skoro sve dostupne izvore financiranja u startup ekosistemu. Tako smo za početak doznali samu definiciju startupa, a zatim i što su pitchevi, poslovni anđeli, inkubatori, akceleratori, crowdfunding kampanje, Kickstarter, equity funding, Founderbeam itd. Sve je to uklopljeno u širu makroekonomsku sliku i pojašnjenje kako je uopće došlo do pojave startupa kroz suvremenu monetarnu politiku SAD-a.

Predavanje je bilo vrlo informativno, dinamično i poučno, a na kraju je naš gost odgovarao na pitanja profesora i studenata. Sve je naravno proteklo u neformalnom tonu uz sokove, grickalice i nezaobilazno veleučilišno pivo.

Studentski centar u sklopu ovog projekta nudi svim studentima VUK-a besplatno korištenje Coworking prostora ukoliko se odluče za vlastiti poduzetnički pothvat.
JU InovaDR također u okviru Poduzetničkog inkubatora Grada Duge Rese raspolaže Coworking prostorom namijenjenim upravo startup poduzetnicima. Za poduzetnike i građanstvo coworking prostori su dostupni prema uvjetima na službenima stranicama SC-a Karlovac i InovaDR.

Sa ciklusom predavanja nastavljamo sljedeće godine u siječnju te ćemo Vas o terminu održavanja i gostima pravodobno obavijestiti.